Winter risotto met rookworst

Ingrediënten voor circa 6 personen:
• 1 ui
• 1 teen knoflook
• ½ knolselderij
• 250g kastanje champignons
• 2 grote winterpenen
• 250g risottorijst
• 1 liter paddenstoelenbouillon
• 1 grote rookworst

Snipper de ui en rasp de knolselderij, champignons en winterpenen grof. Ik doe dit met mijn keukenmachine en dan gaat het lekker snel. Heb je die niet dan kun je het met een grove keukenrasp doen of zelf fijn snijden maar dat kost wel wat meer tijd.

Verhit vervolgens een scheut olijfolie of een klont roomboter in een pan met dikke bodem of in een wok. Bak hierin de ui met de knoflook circa 3 minuten. Voeg de risottorijst toe en bak totdat de korrels glazig zijn. Voeg een scheutje bouillon toe, wacht steeds met de volgende scheut bouillon toevoegen totdat de vorige portie volledig is opgenomen door de risottorijst. Blijf steeds goed roeren.

Na circa 15 minuten voeg je de geraspte groentes toe samen met een flinke scheut bouillon. Blijf wederom goed doorroeren en blijf de resterende bouillon in kleine porties toevoegen. Kook de risotto nog circa 10 minuten totdat hij gaar is.

Bereid ondertussen de rookworst volgens de aanwijzingen op de verpakking en serveer met de winter risotto.

 

Beetje last minute met de lente voor de deur maar de afgelopen weken had ik even geen energie voor het bloggen en deze winter risotto hebben we regelmatig gegeten de afgelopen tijd dus wil ik toch nog even met jullie delen. Het idee voor dit recept kreeg ik van mijn vriendin Hilde die vertelde over een risotto die zij maakte met knolselderij. Het leek me heerlijk en ook een goede manier om de kinderen weer eens wat andere groentes te laten eten.

Dat viel helaas wat tegen. Hoewel onze kinderen een paar jaar geleden altijd behoorlijk goed aten van deze pastinaak risotto zijn ze tegenwoordig helaas geen fan van risotto meer, maar dat weerhoudt me er niet van om het toch regelmatig op tafel te zetten. Een bakje rauwkost voorafgaand aan het eten en dan vind ik het wel best als ze een keer niet of minder goed eten. Gelukkig vinden ze de worst overigens wel heerlijk. Wij zelf smullen altijd wel van deze winter risotto met rookworst en ik hoop dat jullie dat ook zullen doen.


Geef een reactie

Je e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.